Login-problemer på KUnet?

Er du i tvivl om hvordan man logger ind på KUnet? Som udgangspunkt skal du anvende dit KU-Brugernavn, som består af 3 bogstaver og 3 tal, samt dit password.

Hvis du ikke kan logge på KUnet, vil vi anbefale du gør følgende:

Du kan som ansat sætte @ku.dk bag på brugernavnet og som studerende @alumni.ku.dk
det afhjælper problemer relaterede til Mac

Klik på linket ”Første gang jeg logger på” på login-siden på KUnet. Her kan du indtaste dit personnummer og den 4-cifrede pinkode til dit id-kort (som du modtog via mail/sms få dage efter du blev optaget på studiet), hvorefter du kan ændre din adgangskode. Du kan også vælge NemID-løsningen.

Glemt pinkode

Hvis ikke du kan huske din pinkode, skal du trykke ”Glemt pinkode” på loginsiden til KUnet. Vælg her NemID-løsningen, og du får oplyst din pinkode med det samme.
Har du ikke et NemID, kan du vælge at indtaste dit cpr-nummer, så sender vi en pinkode med brev til den adresse, du har i vores system.
Du kan også møde op personligt i Servicedesken på Nørregade 10 med noget id og få den oplyst. Vi har åbent kl. 8:00-16:00 mandag til torsdag og kl. 8:00-15:00 fredag.

Glemt password

Har du glemt dit password, kan du få tilsendt et engangspassword og derefter ændre passwordet til noget personligt - se her hvordan:

  1. Gå ind på www.kunet.dk og klik på linket ”Glemt password”
  2. Indtast derefter dit KU brugernavn og klik ”Søg”
    2. Du modtager et engangspasswordet på mail og via sms, som du skal indtaste i boksen ”kode” og klik ”send”
  3. Du kan nu danne et nyt permanent password jævnfør de kriterier, som et password skal indeholde.
  4.  Log derefter ind på www.kunet.dk med dit nye password

Hvis ovenstående ikke virker, så er det sandsynligvis en Mac-computer du anvender.

Hvis du har en Mac, skal du bruge Firefox som browser, når du skifter password. Hvis det stadig ikke virker, skal du søge på ordet "Key chain" eller "Hovednøglering" på din Mac, alt efter om styresystemet er på engelsk eller dansk. På listen, der dukker op her, skal du slette alt, hvad der har med KUnet og Eduroam at gøre, og samt hvis der ligger nogle certifikater, som enten hedder noget med Radius eller Geotrust. Genstart derefter din Mac og forsøg igen at ændre dit password på KUnet, og se om du nu kan logge på.

Hvis det stadig ikke virker, så vent en halv time og prøv derefter at logge på igen med det password, du sidst har lavet. 

Problemer trods korrekt brugernavn og password?

For nogle Windows 7-brugere er der konflikt med den cookie, som indlogningssiden forsøger at lægge på din pc, når du angiver, at du ikke deler pc med andre. Prøv i stedet at angive, at du deler computer med andre. Det gøres med markering øverst på loginsiden. Log herefter ind på normal vis.